امروزه با افزایش تولید کشاورزی به جهت رفع نیازمندی های جمعیت در حال گسترش، نگرانی در مورد آینده تامین غذا برای مردم مطرح گردیده است. آلودگی های آب، خاک، هوا و فرسایش خاک، مقاومت آفات به سموم و گسترش کود شیمیایی سبب گردیده تا مفهومی به عنوان کشاورزی پایدار مطرح گردد. علیرغم افزایش تقاضا برای محصول، گیاهان برای حفظ عملکرد خود در شرایط شیوع تنشهای محیطی مانند سرما، گرما، خشکی، غرقابی، شوری، کمبود عناصر غذایی و شدت نور زیاد و کم تحتفشار زیادی هستند.
تنشهای غیر زیستی ذکرشده اثرات قابلتوجهی بر فرآیندهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه داشته و مهمترین عامل محدودکننده رشد گیاهان و تولید غذا در بسیاری از مناطق جهان است و پیشبینی میشود که همراه با گرم شدن کره زمین تشدید شود؛ بنابراین، صنایع تولید میوه بهطور مداوم از فنآوریهای جدیدی پیروی میکنند که میتوانند پایداری سیستم غذایی را در کنار کیفیت و ایمنی بالای محصولات، تأمین نمایند. اخیراً محرکهای زیستی گیاهی به عنوان ابزاری ارزشمند برای افزایش کارایی نهادههای شیمیایی کشاورزی در نظر گرفتهشدهاند و میتوانند تحمل تنش درختان میوه و کیفیت میوه را بهبود بخشند.
این محرکهای زیستی شامل محرکهای میکروبی مانند قارچهای میکوریزی آربوسکولار و ریزوباکتریهای محرک رشد گیاهی، اسید هیومیک و فولویک، ترکیبات حاوی نیتروژن، سیلیکون، پروتئینهای هیدرولیز حیوانی و گیاهی هستند که توانایی آنها در فرمولاسیون کودهای زیستی، تأمین عناصر غذایی برای رشد گیاهان باغی، کنترل تنشهای زیستی و غیر زیستی و سرکوب عوامل بیماریزا گیاهی ثابتشده است، از اینرو، تولید گیاه با استفاده از میکروارگانیسمهای مفید، رویکردی پایدار، مقرونبهصرفه و امیدوارکننده برای مقابله با تنشهای زیستی و غیرزیستی است.
هدف مترجمان این کتاب، مروری بر مطالعات مربوط به فواید و اثرات تلقیحهای میکروبی بر رشد، عملکرد و کیفیت میوههای مختلف و بررسی چالشهای مختلف زیستی و غیر زیستی نسبت به درختان میوه و نقش میکروبها در مدیریت شرایط تنشزای اکولوژیکی و استفاده بهتر دانشجویان، فارغ التحصیلان و صاحبنظران حوزه کشاورزی است.
پیشگفتار نویسندگان/15
پیشگفتار مترجمان/ 17
فصل اول: تأثیر تلقیح میکروبی بر رشد، عملکرد و کیفیت میوه در شرایط تنش/21
فصل دوم: فراهمی عناصر غذایی در میوههای مناطق معتدله: رویکردهای جدید در استفاده از باکتریها و میکوریزا/79
فصل سوم: اثرات تلقیح میکروبی بر تولید متابولیت ثانویه/103
فصل چهارم: کاهش تنش پایدار با کاربرد میکروارگانیسمها در کشت انگور/137
فصل پنجم: کاهش سمیت فلزات سنگین با ریزوباکتری محرک رشد گیاه /165
فصل ششم: نقش تنظیمی تلقیح میکروبی در القای تحمل به تنش شوری در محصولات باغی/203
فصل هفتم: قارچهای میکوریزا آربوسکولار در شرایط تنش زیستی و غیر زیستی: عملکرد و مدیریت در باغبانی/247
فصل هشتم: افزایش پاسخهای فیزیولوژیکی و مولکولی گیاهان باغبانی به تنش خشکی از طریق رشد گیاهان - توسعه ریزوباکتریها/285
فصل نهم: استفاده از نانوتکنولوژی به عنوان کودهای زیستی در باغبانی جهت تلقیحهای میکروبی/307
فصل دهم: کاربرد تلقیحهای میکروبی در برابر تنشهای زیستی در سبزیها: جنبه فیزیولوژیکی و مولکولی/393
فصل یازدهم: کاربرد بذر با تلقیحهای میکروبی برای افزایش رشد گیاه/495
فصل دوازدهم: تفکیک پسماند آلی با تلقیح میکروبی به عنوان ابزاری مؤثر برای باغبانی /545
فصل سیزدهم: کاربرد تلقیح میکروبی قبل و پس از برداشت بر فنآوری ذخیرهسازی پس از برداشت در محصولات باغی/589
فصل چهاردهم: کودهای زیستی مبتنی بر نانو برای باغبانی/643
فصل پانزدهم: اثربخشی بیوشیمیایی و مولکولی Bacillus spp. در سرکوب بیماری محصولات باغی/677
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|